1. TATOOS
2. PÍRCING
1. Tatoos
Un tatuatge és per tota la vida, eliminar-lo costa molt, és molt car i no t’assegura un bon resultat. Per tant pensa bé què et vols tatuar.
Des d’abril del 2008, abans de fer-te el el tatuatge, has de signar un document de consentiment. Si tens menys de 16 anys, a més d’aquest consentiment, has d’aportar un certificat signat pels pares o tutors legals al centre on vulguis fer-te el tatuatge.
No està de més fer consulta al metge, és important saber el tipus de pell que tenim, perquè dels tatuatges en poden sortir reaccions al·lèrgiques. i és molt important escollir un bon tatuador, perquè no surtin complicacions com infeccions a la pell.
Atencions al tatuatge
- Després de la realització del tatuatge, ha de netejar-se amb aigua freda i sabó suaument
- Aplicar crema de cicatrització 3 cops al dia durant 5-10 dies segons el procés de cicatrització
- Una vegada s’observi la pell cicatritzada, cal aplicar la crema hidratant fins que la pell deixi d’estar seca.
- Durant la cicatrització el tatuatge no ha de sofrir cap tipus de rascada, principalment provocada per la roba.
- Si després de la cicatrització notem la pell seca, cal aplicar-hi crema hidratant.
- s’ha d’usar protecció solar si el tatuatge queda exposat al sol durant molta estona
- Evitar mullar el tatuatge amb aigua de mar o de piscina, ja que la sal i el clor alteren el procés de cicatrització natural de la pell.
Per més informació et deixem aquest link
2. Pírcing
Si vols fer-te un pírcing abans informa’t!
Recomenacions
Primer de tot consulta amb el teu metge. Hi ha gent que té problemes de salut o contraindicacions que poden afectar ala caracterització. És important triar un bon perforador i que compleixi amb totes les normes higièniques bàsiques: tenir el local net i ben il·luminat, l’àrea on treballa ha d’estar aïllada de la resta de l’establiment i disposa d’un rentamans d’accionament no manual, equipat amb aigua corrent, dispensador de sabó i tovalloles d’un sol ús. També ha de tenir autoclau, un recipient de vapor per a esterilitzar a pressió els estris d’un sol ús.
On et pots fer el pírcing?
Has decidit on et vols fer aquest pírcing? a la cella, el nas, al mugró… informa’t del temps de cicatrització, riscos i recomanacions, et deixem aquest link
Riscos dels pírcings
El professional que et faci el pírcing ha de tenir amplis coneixements anatòmics, ha de saber perfectament tot sobre la circulació sangínia i la distribució i els mecanismes dels sistema nerviós. També ha de tenir un gran coneixement de les formes de cicatrització. Hi ha alguns riscos, segons el lloc on te’l facis:
- Orella (Lòbul): Joies massa apretades poden provocar queloides, cicatrius perennes àmplies i de color rosat i també tot tipus d’infeccions.
- Orella (Cartílag): A l’estiu no es recomanable aquest tipus de pírcing, ja que al ser una època de piscina i platja, la zona està molt temps humida i té risc d’infecció. Aquestes perforacions poden acabar deformant el teixit de la zona.
- Cella: Els professionals et diran que és recomanable fer el pírcing lateral, ja que el que està al mig està a prop dels nervis i també pot fer mal al conducte llagrimall.
- Llavi: et pot infectar la boca i també pot provocar una irritació dental.
- Melic: El risc d’infecció està causat per una mala cicatrització pel fregament. No s’ha de fer el pírcing si tens el melic “cap a fora”
- Mugró: És una zona molt sensible, per la qual cosa el risc d’infecció és alt. Es recomana no fer-se’l ni portar-los si s’està embarassada.
- Llengua: Es pot provocar un irreversible dany a l’arteria i al nervi que van per sota.
- Genitals masculins: pot causar infecció i hemorràgia
- Genitals femenins: Pot ser que es produeixi un rebuig al fregament de la roba interior i també una pèrdua de sensibilitat en aquesta zona.
- Septum (nas): Pot danyar greument el cartílag.
Per més informació et deixem aquest link