EL SALÓ DE LA INFÀNCIA 2017 SERÀ ‘EL SALÓ TECNOLÒGIC’

Tindrà lloc del 27 de desembre al 4 de gener a l’Escorxador i combinarà espais d’esbarjo amb continguts didàctics al voltant d’aquest eix temàtic.

El Saló de la Infància d’Igualada celebra aquest any la seva 34a edició i tindrà lloc entre els dies 27 de desembre de 2017 i 4 de gener de 2018, consolidant com a nou espai el recinte de l’antic Escorxador. Aquest dimecres, 29 de novembre, la regidora d’Ensenyament i Joventut, Patrícia Illa, i l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, n’han presentat la imatge i n’han avançat les principals novetats.

El departament municipal de Joventut, impulsor del Saló, torna a vetllar, com és tradició, perquè el Saló de la Infància sigui un espai d’oci, joc i esbarjo però, alhora, un espai amb continguts didàctics que contribueixin a despertar la curiositat i a desenvolupar el coneixement dels infants.

Els últims anys s’ha celebrat El Saló de les Idees (2012), El Saló Bestial (2013), Un Saló Sonat! (2014) i El Saló dels Xefs (2015) i El Saló del Cinema (2016) i enguany el Saló posarà la mirada en el món de la tecnologia i s’anomenarà, doncs, El Saló Tecnològic. La voluntat, tal i com s’ha explicat avui, és animar els nens i nenes de la ciutat a interaccionar amb el seu entorn, explorar, participar i adquirir coneixement en aquest àmbit.

Illa ha destacat diverses propostes d’aquesta edició, sobretot pels infants més grans, com per exemple les activitats de realitat virtual o els jocs de minecraft. S’ampliarà també l’espai nadons i es mantindran les activitats que sempre tenen millor acollida, com el rocòdrom,  els llits elàstics, la pista d’skate o el circuit de karts, entre molts altres. A més, també com a novetat, els assistents al saló es podran descarregar gratuïtament una nova aplicació per a mòbils que, a banda d’oferir tota la informació relacionada amb el Saló, els permetrà participar en un concurs diari.

El cartell d’aquesta edició és obra de Xavier Mula que, com ja ha fet en les darreres edicions, ha convertit en protagonistes de la imatge els Esmolets. Ara, però, aquests dos personatges, molt estimats pels infants de la ciutat, hi apareixen com a robots. L’il·lustrador igualadí ha volgut representar concretament “els típics robots vintage de joguina per als més petits” i, per a posar-hi més èmfasi, ha fet una representació a partir de collage amb elements i textures metàl·liques reals, tot plegat “sobre un fons blau fosc en què destaquen les llums, colors i resplendors característics dels elements tecnològics”.

capture_001_29112017_115027