L’AGENDA IMPULS PORTARÀ TRETZE ACTIVITATS GRATUÏTES ORGANITZADES PER JOVES

 

Una exposició artística sobre educació menstrual i una jornada de creació escènica són les primeres propostes

El passat 10 d’abril, una dotzena de joves assistien a l’Assemblea IMPULS a Cal Badia per a decidir les activitats que es durien a terme a través dels Pressupostos Participatius Joves organitzats pel Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada. Els 15.000 € van ser repartits entre els 13 projectes que van assistir a l’assemblea tenint en compte els resultats obtinguts a les votacions i les necessitats de cada projecte.

L’Agenda que estructura totes les activitats ha donat el tret de sortida aquesta setmana amb la inauguració de l’exposició “Educació menstruART” a les Encavallades del Museu de la Pell. Aquesta exposició, impulsada per l’Agnès  @artemeia_, és la culminació d’un concurs realitzat a Instagram per tal de visibilitzar els cossos menstruants a través de l’art. L’exposició és el recull de més de quaranta obres presentades, entre pintura i fotografia, de participants d’arreu d’Espanya. Es podrà visitar fins al dia 18 de juliol.

La segona activitat de l’Agenda Impuls és una jornada de creació escènica i es realitzarà el dissabte 26 de juny a l’Escorxador. La proposta està impulsada per Biel i Martí Rossell i constarà de tres tallers de diferents disciplines escèniques (teatre, música i moviment) i un dinar. Els participants crearan activament les escenes, per tal de generar material al voltant de l’espectacle Quanta, quanta guerra… que compta amb la participació dels impulsors i de la companyia Farrés Brothers i cia. Els tallers aniran a càrrec de Pep Farrés, Biel Serena i Glòria Ros. Per tal d’assistir a la jornada caldrà inscripció prèvia.

Al llarg de l’any s’aniran desenvolupant els diversos projectes, que giren al voltant de la solidaritat (Muvumu i la magic fruit), la integració (Taller per potenciar les nostres dis-capacitats), la música (La Festota Festival), l’art (Exposició de Bodypaint, Electra Festival) l’ecologisme (Exposició itinerant, mural participatiu, Jornada pel clima i Jonada de concerts), l’esport (Fitness4love) i la consciència feminista (Cupido dies, Salvem vides! Atac de cor en les dones). Podeu trobar informació de tots els projectes al compte d’Instagram de l’Assemblea de Joves Impuls @impulsjoves.