1. QUÈ ÉS?

2. PROCÉS DE REFORMA.

3. REGLAMENT.


1. Què és?

El Consell de Joves és un espai de participació i interlocució entre els joves de la ciutat i l’Ajuntament. En són membres Joves a títol individual, representants de les entitats juvenils i representants dels grups polítics amb representació a l’ajuntament.

És un òrgan de consultiu i també amb vocació de motor de projectes per als joves.


2. Procés de reforma

Una mica de repàs!

L’abril de 2013 es va decidir, en sessió plenària del Consell Municipal de Joventut d’Igualada, l’inici d’un procés de reforma del reglament de l’òrgan de participació. Es volia que aquest esdevingués més àgil i que hi pogués participar el màxim de gent.

Des d’aquell moment es va crear una comissió de treball que va començar a posar fil a l’agulla al procés. El primer encàrrec va ser l’organització de la Setmana Jove d’Igualada. Aquesta comissió era l’encarregada de vetllar pel procés, establint la normativa per a presentar els projectes i les bases per escollir-los o per a repartir el pressupost, que es va fer de manera participativa.

La setmana jove va funcionar molt bé i per aquest motiu es va voler continuar amb el procés de reforma del consell. Es va veure que funcionava millor quan hi havia finalitats concretes i també capacitat executiva.

D’aquesta manera es va optar per a reformar el reglament del consell, fent que aquest acabés sent un òrgan regulador dels processos participatius, i que es creessin comissions de treball entre ple i ple ple que tinguessin capacitat executiva.

A la revisió també es van afegir canvis al reglament per fer-lo més actualitzat i que esdevingués més atemporal.

Aquesta proposta de reforma del reglament va ser aprovada pel ple del consell el dia 13 de desembre de 2013. El ple del consell va acordar per unanimitat encarregar al Regidor de Joventut, l’elevació al ple municipal de la proposta de canvi del reglament.

El reglament va ser aprovat pel Ple Municipal i Publicat al BOP el dia 23 de juny de 2014.

 

                      reunió comissio setmana jove          valoració projectes setmana jove


3. REGLAMENT

Consulta el reglament del consell de joves.