1. QUÈ SÓN?

2. QUINES DROGUES HI HA? QUINS SÓN ELS SEUS EFECTES?

3. SERVEIS D’ORIENTACIÓ I ATENCIÓ 


QUÈ SÓN?

Les drogues són substàncies que actuen sobre el sistema nerviós central, provocant alteració de la conducta, de l’estat anímic o la percepció. Aquestes substàncies són capaces de produir addicció, creant dependència psicològica i  física, i tolerància, és a dir, necessitat d’augmentar la dosi d’una droga de consum habitual per aconseguir els mateixos efectes que es consumia amb dosis menors.

Totes les drogues no són considerades il·legals, sinó que també ho són diversos psicofàrmacs, substàncies de consum legal com el tabac, l’alcohol, el cafè, la cola d’enganxar i dissolvent. 


QUINES DROGUES HI HA? QUINS SÓN ELS SEUS EFECTES?

Vols saber quines drogues hi ha? Tenir informació de cada substància?  Consulta en aquest link de la generalitat les drogues una a una. Vols saber quins efectes produeixen? Pots consultar aquí un petit resum dels efectes de cada droga.

Vols més informació? Mira aquestes webs, poden ser de gran ajuda!

 


SERVEIS D’ORIENTACIÓ I ATENCIÓ

LÍNIA VERDA

La línia verda és un servei d’informació i orientació i acollida, on es pot adreçar qualsevol persona que vulgui fer una consulta relacionada amb les drogues i les addicions. Més informació.

XARXA DE RECURSOS ASSISTENCIALS

A Catalunya hi ha una àmplia xarxa pública de recursos relacionats amb acompanyament i atenció a les drogodependències. Pots consultar-los aquí.

Consulta aquí els dispositius de la xarxa d’assistència psiquiàtrica i salut mental a l’Anoia, estan distribuïts en el Consorci Sanitari de l’Anoia.

ASSESSORA’T IGUALADA

Vols fer alguna consulta?

  • Truca al 93.803.19.50 (ext. 409) o envia un Whatsapp al 638.904.206 també pots E
  • Enviar un mail a promociosalut@aj-igualada.net.
  • Consulta la web.