Una alimentació sana és la base per a un bon estat de salut. Cal menjar de manera vairada i equilibrada amb l’aportació de l’energia i tots els nutrients adequats a les necessitat de cada persona, segons l’edat, la talla i el nivell d’activitat física que fas. 

Estàs en el pes adequat? 

Aquí et deixem un link que et servirà per saber si estàs en el teu pes. 

Consells per una bona alimentació

Fes un clic aquest link per tenir tota la informació sobre com tenir una bona alimentació. 

Trastorns de la Conducta Alimentària

En les últimes dècades, la pressió estètica sobre els cossos de les persones ha esdevingut un tema preocupant. El màrqueting publicitari actua de manera constant sobre les persones, imposant-los uns cànons físics de bellesa reduïts i molt estrictes. L’exigència de complir cànons margina altres formes de bellesa, i no permet representar amb proporcionalitat la diversitat existent en les nostres societats.

 

De vegades, aquesta pressió estètica pot ser tan forta que pot desencadenar una sèrie de transtorns alimentaris que requereixen atenció immediata. Hi ha trastorns de tipus alimentari com l’anorèxia i la bulímia nervioses. Però també hi ha d’altres com la vigorèxia, és una obsessió al voltant del culte al múscul. La dismòrfia corporal és una obsessió per alguna part del cos.Tots els trastorns comparteixen diversos símptomes en comú: desitjar una imatge corporal d’acord amb les imposicions estètiques i distorsionar la realitat davant el mirall.

La Generalitat de Catalunya té una web exclusiva per als joves on informen dels diferents trastorns alimentaris i també t’assessoren en línia. Si tens algun dubte, xateja! o contacta amb psicòlogues a través d’unt consultori en línia, on també hi podràs trobar les respostes a dubtes d’altres joves que puguin ser similars als teus.