Alimentació

Una alimentació sana és la base per a un bon estat de salut. Cal menjar de manera vairada i equilibrada amb l’aportació de l’energia i tots els nutrients adequats a les necessitat de cada persona, segons l’edat el sexe, la talla i el nivell d’activitat física que fa. 

Estàs en el pes adequat? 

Aquí et deixem un link que et servirà per saber si estàs en el teu pes. 

Consells per una bona alimentació

Fes un clic aquest link per tenir tota la informació sobre com tenir una bona alimentació. 

Trastorns Alimentaris

Els trastorns d’alimentació són una obsessió moderna per la perfecció del cos. Hi ha trastorns de tipus alimentari com l’anorèxia i la bulímia nervioses. Però també hi ha d’altres com la vigorèxia, és una obsessió al voltant del culte al múscul. La dismòrfira corporal és una obsessió per alguna part del cos, encara que no existeixi cap defecte. 

Tots els trastorns comparteixen diversos símptomes en comú: desitjar una imatge corporal perfecte i distorsionar la realitat davant el mirall. En les últimes dècades, ser físicament perfecte s’ha transformat en un dels objectius principals de les societats desenvolupades. És la meta imposada per nous models de vida en els quals l’aspecte sembla ser l’únic sinònim vàlid d’èxit i, fins i tot, salut. 

La Generalitat de Catalunya té una web exclusiva per als joves on informen dels diferents trastorns alimentaris i també t’assessoren en línia.

Si tens algun dubte, xateja!  o contacta amb psicòlogues a través d’unt consultori en línia, on també hi podràs trobar les respostes a dubtes d’altres joves que puguin ser similars als teus.