Sin título-20

Sin título-16

L’edifici de Cal Badia és l’antiga casa d’estiueig de la família Badia situada a l’Avinguda Montserrat, 30 d’Igualada. Està datada en l’any 1945 segons cadastre.

Es tracta d’una casa unifamiliar de PB+2 amb una superfície total construïda de 503,71 m2 en una parcel·la de 716 m2. La planta baixa té una superfície construïda de 222,12 m2 i consta principalment d’un garatge, de diverses zones de traster, una sala i el vestíbul d’accés a l’habitatge que comunica mitjançant una escala amb planta primera. La zona destinada a habitatge es troba en planta primera amb una superfície construïda de 163,33 m2. Consta de tres habitacions, una sala- menjador amb accés a una terrassa, lavabo, cuina i una segona terrassa orientada a nord-est. En planta sotacoberta hi ha dues zones de traster i una terrassa orientada a est. L’escala continua pujant creant un mirador 360º.

Fins al moment d’iniciar el procés Despertem Cal Badia?, l’edifici i els seus jardins albergaven una colònia de gats que a principis d’any es va reubicar en un espai proper al riu habilitat per a aquest ús. És en aquest moment quan es fa una inspecció tècnica per comprovar l’estat de conservació de l’edifici i es detecta que els caps de les bigues de fusta del sostre de la primera planta estan en mal estat.

L’estructura de l’edifici és de parets de càrrega de maó massís de 33cm i 17cm de gruix. El sostre de la planta baixa és unidireccional de biguetes de fusta amb entrebigat de maó ceràmic massís. L’estructura de l’escala principal és de voltes ceràmiques de maó de pla.

Sin título-17