FESTA DELS DRETS DELS INFANTS

En motiu del 20N, Dia internacional de la Infància, Igualada, ciutat amiga de la infància celebra la Festa dels Drets dels Infants.

Aquest any es celebra el 30è Aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants, per aquest motiu la Festa inclou una activitat especial, amb una màquina del temps dissenyada especialment perquè els infants puguin enviar un missatge als infants del futur d’Igualada, en què els desitgen que cuidin els drets dels nens i les nenes tant com ells ho han fet.

La tinent Alcalde Carme Riera també destaca el compromís de l’Ajuntament d’Igualada amb a Declaració de Colònia, concretat durant la trobada de Ciutats Amigues de la Infància de Catalunya, que va tenir lloc el 30 d’octubre a Barcelona. En aquest sentit, destaca que “és important que els municipis que apostem per la infància i els seus drets i que hem estat reconeguts com a Ciutat Amiga de la Infància” tornem a fer explícita aquesta aposta, que volem que es concreti amb accions i mesures per aconseguir un impacte real en la vida dels infants i adolescents”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EDICIÓ ANTERIOR 2018

 
 

“LA VACUNA DEL BON TRACTE- UNICEF”

L’Ajuntament d’Igualada s’ha sumat a la commemoració amb una jornada enfocada a posar en valor la pau i condemnar la violència.

Aquest diumenge, 25 de novembre, el Parc Central d’Igualada ha estat l’escenari de la Festa dels Drets dels Infants, una jornada d’activitats familiars amb motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants, que se celebra mundialment el dia 20 de novembre.

L’Ajuntament d’Igualada s’ha sumat a la commemoració amb una matinal enfocada a posar en valor la pau i condemnar la violència, afegint-se també a la campanya mundial de la UNICEF que aquest any porta per títol “End violence”. La segona edició de la Festa dels Drets dels Infants a Igualada ha girat al voltant del que s’ha anomenat com La vacuna del bon tracte: l’actor Joan Valentí ha ensenyat als més petits com elaborar un remei per eliminar els virus de les pors davant la violència.

Durant l’acte també s’ha llegit el Manifest dels Drets dels Infants, elaborat pel Consell Municipal dels Infants d’Igualada i, a banda, els assistents també han pogut gaudir d’inflables, activitats esportives, jumping i diversos tallers per a sensibilitzar sobre els drets humans. Aquesta és una iniciativa del departament de Joventut de l’Ajuntament, amb el suport del departament de Cooperació i de la Diputació de Barcelona i amb la participació destacada del Consell Municipal dels Infants.

Igualada, Ciutat Amiga de la Infància · El passat mes d’octubre, la UNICEF va fer oficial la designació d’Igualada com a Ciutat Amiga de la Infància 2018-2022. En total són 114 els nous membres que s’incorporen aquesta tardor a la Xarxa de Ciutats Amigues de la Infància i, ara mateix, ja són 274 els governs locals de l’Estat que en formen part, aquells que es distingeixen per haver situat la infància al centre de la seva acció. Una Ciutat Amiga de la Infància és aquella ciutat, poble, comunitat i sistema de govern local compromès amb el compliment dels drets de les nenes, els nens i els adolescents, seguint la Convenció sobre els Drets dels Infants, i promovent també una ciutadania democràtica amb i per la infància.