Corresponsals

Els corresponsals són un grup de joves de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Pere Vives Vich, Institut Joan Mercader, Institut Badia i Margarit, Escola Anoia i Acadèmia Igualada que treballen conjuntament per fer arribar informació, fomentar la participació i promoure activitats als centres entre els seus companys. Per fer-ho, reben el pagament d’una dieta que equival a aproximadament 50€ al mes.

El projecte comença a principis de curs, quan s’obre la convocatòria per a presentar-se per ser corresponsal. Per tant, si vas a un dels centres que citem i tens ganes de ser corresponsal, estigues atent a la cartellera del teu institut entre el setembre i l’octubre!

El grup de corresponsals el formen una representació d’alumnes i les places estan distribuïdes en relació amb el número d’estudiants que hi ha a cada centre:

  • 1 corresponsal de l’Acadèmia Igualada
  • 1 corresponsal de l’Institut Badia i Margarit
  • 2 corresponsals de l’Escola Anoia
  • 4 corresponsals de l’Institut Pere Vives Vich
  • 4 corresponsals de l’Institut Joan Mercader

Al llarg del curs 2014-2015, el grup de Corresponsals van engegar projectes com un concurs d’eslògans sobre les conseqüències de consumir drogues, l’organització de la “Cursa Jove. Que no et guanyi la maria”, un cinefòrum a La Kaserna o el Holi Colors Igualada 2015.

Durant el curs 2015-2016, el nou grup de Corresponsals va realitzar una campanya de sensibilització sobre el consum del tabac, van col·laborar en la Fira Universitària, la dinamització de la parada del Campi qui Pugui, la preparació d’una campanya de normalització de la diversitat sexual i l’organització del HoliBubbleFest ’16.

El 2016-2017 han organitzat un “quiz” sobre la Kaserna, han dinamitzat la cartellera i el taulell a diversos instituts, han col·laborat en la Fira Universitària, han gestionat la campanya sobre l’autoconcepte “I tu, com et veus?” i han organitzat la Jornada dels Corresponsals amb actuacions de joves dels seus instituts.

Si vols conèixer millor aquest projecte, pots donar una ullada les bases-corresponsals d’aquest curs 2018-2019

 unnamed9foto 3 (4)

DSCN1204

   unnamed3

Consulta els vídeos de les seves campanyes!