A continuació et presentem eines pràctiques per a desenvolupar els teus projectes o posar-te en contacte amb les persones o empreses que et poden ajudar a fer-ho, a més d’un recull de productores.

ICEC: Institut Català de les Empreses Culturals

L’Institut Català de les Empreses Culturals és un organisme del Departament de Cultura de la Generalitat creat l’any 2000 amb l’objectiu d’impulsar la creativitat artística i la producció, distribució i difusió de continguts culturals, mitjançant el desenvolupament de les empreses culturals, i també fomentar el consum cultural i l’ampliació de mercats per la cultura catalana.

FAPAE: Federació d’Associacions de Productors Audiovisuals Espanyols

L’entitat integra gairebé totes les empreses de producció de cinema, televisió i publicitat de l’Estat Espanyol. A la web, hi trobaràs una guia de productores que et pot ser útil, a més de l’adreça i el contacte de les principals associacions que les agrupen.

FILMUTEA

Plataforma creada per artistes i professionals independents que vol ésser espai d’intercanvi i un lloc de referència per a resoldre dubtes, anunciar-te o compartir allò que saps.

IFN: Xarxa de Cinema Independent

Recull de l’Associació La Fàbrica de Cinema Alternatiu que també et permet trobar productores, directors, organitzacions, empreses o agències de promoció i distribució. També pots cercar-hi sales d’exhibició o festivals de curtmetratges, llargmetratges, animació i documentals.

JOVE.CAT

Aquí hi trobaràs els recursos que ofereix la Generalitat per a diferents disciplines artístiques.

 

A banda de consultar aquests enllaços, pots posar-te en contacte amb el centre cívic del teu barri, districte o poble per informar-te sobre els espais municipals disponibles o els recursos que ofereixen per donar suport als teus projectes.

L’ULL, ESPAI INFORMAL D’EXPOSICIONS DE LA KASERNA

L’Ull pretén ser un espai més del municipi on s’hi pugui fer promoció artística de tots aquells joves d’edats compreses entre els 18 i els 35 anys. L’espai permet, gratuïtament, exposar treballs en l’àmbit de les arts plàstiques i visuals, i pretén ser un aparador on els joves artistes mostrin les seves obres a la ciutat.

Com el seu nom ja diu, és un espai informal i readaptat pel fet de ser l’ull de l’escala que comunica la planta baixa amb la primera planta de l’equipament. Cada participant pot presentar un màxim de tres fotografies i aquestes poden ser en qualsevol format i tècnica fotogràfica.