#impuls- Documental Gàmbia from La Kaserna on Vimeo.

 

” Yakaaro: The Gambian redemption” 

Encara que molta gent ho desconegui, és molt estreta la relació que hi ha entre Gàmbia i Igualada. En els darrers anys, han sigut molts els joves igualadins que, com nosaltres, han viatjat per aquest país de la costa oest africana per turisme o en clau de voluntariat per col·laborar en diversos projectes – com podria ser la reconstrucció de l’escola Canarias Lamin School. A més, a Igualada ja s’han realitzat dos festivals musicals benèfics impulsats per l’Ajuntament d’Igualada mitjançant els pressupostos participatius ( el Gàmbia Philantropic Festival i l’Igualada Philantropic Festival). Amb aquestes premisses, l’objectiu del projecte és donar a conèixer la vida d’allà; tant la que viuen els seus propis habitants per plasmar la seva quotidianitat, com la que han viscut els joves igualadins que hi han estat, a través de la seva experiència personal i d’un record que ha de ser conegut en la nostra ciutat.

Aquesta proposta vol ser un projecte de sensibilització enfocat als joves d’Igualada per tal que coneguin Gàmbia, la seva realitat i les experiències de joves que, com ells, han visitat aquest país per col·laborar i ajudar en el seu desenvolupament.

En els darrers mesos Gàmbia ha viscut un moment històric amb la caiguda d’un dels dictadors més sanguinoletns d’Àfrica. La població gambiana, després de 22 anys, torna a somriure i a veure, en el nou president Adama Barrow, un aire de prosperitat i esperança – com el nom d’aquest projecte ” YAAKARO” ( esperança). És per aquest motiu que, a través d’entrevistes realitzades durant la nostra estança, volem explicar quina és la història d’aquest país i com ha arribat fins aquí. A més, gràcies a les vivències dels seus propis habitants, professors, cossos policials, voluntaris i residents espanyols, mostrarem els costums, la gastronomia, l’educació, els principals agents econòmics, la religió, el sistema sanitari…entre d’altres temàtiques que descriuen i evidencien com és Gàmbia i com són els seus habitants; així com la importància dels voluntaris i aquelles persones que han ajudat en el seu desenvolupament.

Anirem penjant petits fragments de vídeo a Instagram, seguiu-nos!

Aquí teniu el cartell del proper esdeveniment que tindrà lloc aquest 21 d’octubre a partir de les 11h al @kioskdelrec

IMG-20171012-WA0007