1. CONCURSOS DE MÚSICA

2. CONCURSOS DE FOTOGRAFIA

3. CONCURSOS DE DISSENY

4. CONCURSOS D’IL·LUSTRACIÓ

5. CONCURSOS AUDIOVISUALS

6. CONCURSOS LITERARIS

7. PREMIS DE RECERCA I D’INVESTIGACIÓ

8. ALTRES CONCURSOS

9. BEQUES         


1. Concursos de música

CERTAMEN DE GRUPS DE MÚSICA JOVE D’IGUALADA

El Certamen es tracta d’un concurs organitzat pel Dept. de Joventut i dirigit als joves músics igualadins, sigui quin sigui el seu estil. Es basa en una nit d’actuacions dels grups participants amb la presència d’un jurat popular que adjudica els tres primers premis i un premi del jurat popular.

La convocatòria per a presentar-s’hi acostuma a obrir-se al mes de maig.

CONCURS DE JOVES COMPOSITORS – PREMI INTERNACIONAL FREDERIC MOMPOU

Concurs que es celebra ininterrompudament des del 1979 i que ha estat reconegut com a primer pas de suport i estímul per als qui comencen la difícil carrera de la composició.

CONCURS DE MÚSICA JOVE SANT FRUITÓS DEL BAGES – “FRUITS ROCK”

Les inscripcions estan obertes a totes les formacions que tinguin com a mínim 2 components, que no disposin d’un contracte discogràfic ni management vigent, que puguin oferir un repertori de mínim 30 minuts i almenys una cançó original. A més, el 75% dels components han de tenir entre 12 i 29 anys i residir a Catalunya central.

La convocatòria per a presentar-s’hi acostuma a obrir-se al mes de setembre.

CONCURS DE MÚSICA DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

Hi poden participar grups els components dels quals tinguin entre 12 i 30 anys, independentment del seu lloc de residència. Queden excloses aquelles persones que tinguin un contracte discogràfic o algun disc editat. És imprescindible que els grups que es presentin, en cas de ser seleccionats, puguin tocar un mínim de 20 minuts en el moment del concurs.

SONA 9

El concurs de maquetes Sona 9 és la plataforma de grups emergents més important dels Països Catalans. Obre les seves portes a tots els grups i solistes de qualsevol estil musical que cantin en català i siguin nous valors de l’escena.

Valora especialment artistes novells que encara no tenen una trajectòria o vinculació professional amb la música.

La convocatòria acostuma a obrir-se al mes de març.

ALTRES CONCURSOS DE MÚSICA


2. Concursos de fotografia

CONCURS DE FOTORELATS A INSTAGRAM

El concurs de fotorelats es tracta d’un concurs estiuenc organitzat pel Dept. de Joventut dins del marc del Campi Qui Pugui (mobilitat internacional) que consta de:

 • Penjar una seqüència de 6 fotografies relacionades entre elles a l’Instagram (poden ser publicacions del mateix dia o de dies diferents)
 • Etiquetar les fotografies amb #kaserna #campi i amb un hashtag comú a les 6 fotografies que posi títol al teu relat fotogràfic

La convocatòria per a presentar-s’hi acostuma a obrir-se al mes de juny i s’allarga tot l’estiu.

CONCURS DE LLIBRES VIATGERS

Organitzat per la Biblioteca Central d’Igualada, es tracta d’un concurs fotogràfic d’estiu on has de presentar una imatge on hi aparegui un llibre o bé una persona llegint.

La convocatòria per a presentar-s’hi acostuma a obrir-se al mes de juny i s’allarga tot l’estiu.

CONCURS FOTOGRÀFIC DE L’EUROPEAN BALLOON FESTIVAL

Pot participar tothom qui ho desitgi i es tracta d’enviar fotografies que facin referència a les activitats i l’ambient format pel festival de globus.

L’European Balloon Festival acostuma a realitzar-se la primera setmana de juliol.

CLIC: FOTOPERIODISME JOVE

Organitzat per la Direcció General de Joventut. S’articula a partir de tres línies: concurs fotogràfic, concurs audiovisual i beca per a projectes fotoperiodístics. Cerca els millors treballs on es mostri sensibilitat pels temes socials.

CONCURSOS DE L’ASS. FOTOGRÀFICA D’IGUALADA

L’Associació Fotogràfica d’Igualada organitza diversos concursos al llarg de l’any coincidint amb festes, activitats de la ciutat o vacances.

ALTRES CONCURSOS DE FOTOGRAFIA


3. Concursos de disseny

JOVES PER LA CREATIVITAT

Concurs que convoca cada any el Departament de Joventut que consisteix en el disseny del cartell de l’Estiu Jove (per als majors d’edat) i el cartell de l’Estiuet (per als participants de menys de 18 anys).

La convocatòria per a presentar-s’hi acostuma a obrir-se al mes de febrer.

IGUAL’ART: AJUT A PROJECTES D’ARTS VISUALS

L’Ajuntament d’Igualada, per mitjà de l’Institut Municipal de Cultura, convoca aquests premis amb l’objectiu de reconèixer la creació artística als creadors de l’àmbit local. Aquesta convocatòria ha esdevingut un referent en el món de l’art igualadí.

La convocatòria acostuma a obrir-se al mes de maig – juny.

CONCURS DE CARTELLS PER A LA FIRA DE SANT CRIST DE PIERA

Organitzat per l’Ajuntament de Piera, la convocatòria està oberta a tothom i contempla tres premis. El cartell guanyador servirà per fer publicitat de l’esdeveniment.

La convocatòria acostuma a obrir-se al mes de gener.

PREMIS INTERNACIONALS DESIGN OF ALL FUNDATION

El premi convoca entitats, administracions públiques, professionals i empreses de qualsevol àmbit, així com ciutadans que aposten pel “disseny per a tothom”.

PREMIS DEL COL·LEGI DE DISSENY GRÀFIC DE CATALUNYA


4. Concursos d’il·lustració

PREMIS JUNCEDA IL·LUSTRACIÓ

Premis convocats per l’Associació de Professionals de la Il·lustració de Catalunya té l’objectiu de divulgar la il·lustració en tots els seus àmbits. Compta amb 14 categories i les obres que s’hi poden presentar són creacions publicades l’any anterior al lliurament del premi.

CONCURS INTERNACIONAL ÀLBUM IL·LUSTRAT “A LA ORILLA DEL VIENTO”

Concurs ben valorat organitzat pel Fondo de Cultura Económica de Mèxic. S’hi poden presentar escriptors i il·lustradors de qualsevol nacionalitat i edat. Les obres han de ser en castellà.


5. Concursos audiovisuals

CERTAMEN DE CURTMETRATGES DE RIPOLLET

Organitzat per la Regidoria de Joventut i Ciutadania de Ripollet i amb la col·laboració de joves relacionats amb el món dels curtmetratges i vinculats al Kftí del Casal de Joves. Es pot participar al concurs de curtmetratges (obres que no superin els 20min) i al concurs de Curtmetratges Express (obres que no superin els 3 min).

FESTIVAL CL’HIPS DE L’HOSPITALET

Festival que es celebra des del 2004 com a projecte públic de suport a la creació audiovisual, i de manera especial, a la producció de videoclips de l’escena independent. Tot i que la columna vertebral és el concurs de videoclips, s’han anat explorant altres possibilitats com el docuclips, el fòrum, la cançó busca videoclip, etc.

FIC-CAT – FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA EN CATALÀ COSTA DAURADA

Té el patrocini de l’Ajuntament de Roda de Barà, de la Direcció General de Joventut i Benestar Social i Família, del Dept. d’Ensenyament, del Dept. de Cultura i de la Diputació Provincial de Tarragona, així com d’altres entitats públiques i privades.

Compta amb diverses categories com llargmetratge, curtmetratge, videoclip, documental o produccions de centres educatius.

METROPOL’HIS I GLOBAL’H

Metropol’his és un festival de curtmetratges urbans fets en 48 hores, cercant el cinema que tracta conflictes a les ciutats, l’encaix de l’individu en el caos. És un festival obert a totes les butxaques, on el què es valora és la creativitat i la originalitat per sobre de la tècnica.

Per altra banda, Global’h pretén ser un festival de curtmetratges de cooperació, buscant la reflexió sobre el món on vivim.

CLIC: FOTOPERIODISME JOVE

Organitzat per la Direcció General de Joventut. S’articula a partir de tres línies: concurs fotogràfic, concurs audiovisual i beca per a projectes fotoperiodístics. Cerca els millors treballs on es mostri sensibilitat pels temes socials.

PREMIS DEL CONSELL DE L’AUDIOVISUAL DE CATALUNYA

El CAC té diversos premis i ajuts.


6. Concursos literaris

CONCURS INTERNACIONAL ÀLBUM IL·LUSTRAT “A LA ORILLA DEL VIENTO”

Concurs ben valorat organitzat pel Fondo de Cultura Económica de Mèxic. S’hi poden presentar escriptors i il·lustradors de qualsevol nacionalitat i edat. Les obres han de ser en castellà.

PREMIO HISPANOAMERICANO DE POESIA PARA NIÑOS

Concurs organitzat també pel Fondo de Cultura Económica de Mèxic. S’hi poden presentar escriptors de qualsevol nacionalitat. Les obres han de ser en castellà.

PREMI LITERARI 7LLETRES

Impulsat pel Consell Comarcal de la Segarra, el Centre Municipal de Cultura de Cervera i la Fundació Pedrolo. El premi és una dotació econòmica per a un recull de set relats de temàtica lliure i escrits en català.

La convocatòria acostuma a obrir-se al mes de febrer.


7. Premis de recerca i investigació

PREMIS IGUALADA RECERCA JOVE

Organitzats per l’Escola d’Enginyeria d’Igualada, es tracta de premiar als nois i noies que presentin els millors treballs de recerca de batxillerat i CFGS de les modalitats científica-tecnològica.

CERTAMEN DE JOVES INVESTIGADORS

Organitzat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i l’Institut de la Joventut, promou la investigació entre els joves mitjançant la concessió de premis a treballs realitzats sobre investigacions bàsiques o aplicades, o prototips relacionats amb qualsevol de les àrees del currículum de l’ensenyament a secundària, batxillerat o cicles formatius.

Està dirigit a tots els joves legalment establerts a Espanya que tinguin entre 15 i 21 anys.

La convocatòria acostuma a obrir-se al mes de maig.

PREMI DE RECERCA PER LA PAU PER A TREBALLS DE BATXILLERAT (UB)

L’objectiu d’aquests premis és promoure l’educació per la pau en totes les modalitats de batxillerat i d’enfortir la cultura de la pau des de la recerca.

La convocatòria acostuma a obrir-se al mes de desembre.

PREMI JOAN ORÓ A LA DIVULGACIÓ CIENTÍFICA (UPC)

Convocats per l’Associació Catalana de Comunicació Científica i el Patrocinat del Dept. d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Es premien articles o productes multimèdia sobre la teva recerca. El guardó consta de dos premis de 1.000 € i fins a 6 premis de 350 €.

La convocatòria acostuma a obrir-se al mes d’octubre.

PREMIS UPC PER A TREBALLS DE RECERCA DE BATX. I PROJECTES DE CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR

S’adreça als joves estudiants de batxillerat o de CFGS amb accés als estudis impartits a la UPC que estiguin interessats a continuar els seus estudis en aquesta universitat.

La convocatòria acostuma a obrir-se al mes de juny.

PREMIS CIRIT PER FOMENTAR L’ESPERIT CIENTÍFIC DEL JOVENT

Premis convocats per l’AGAUR (Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca).

Els treballs poden ser de tipus experimental o teòric, en el sentit de fomentar la creativitat científica i l’esperit de recerca en qualsevol dels àmbits del coneixement.

Poden presentar projectes els alumnes de 2n cicle d’ESO i alumnes de batxillerat i cicles formatius.

PREMIS RAMON LLULL PER A TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT

Adreçat a alumnes de 2n de batxillerat de Catalunya.

MÉS INFORMACIÓ SOBRE PROJECTES DE RECERCA


8. Altres premis i concursos

PREMIS CIUTAT IGUALADA

L’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Municipal de Cultura convoquen aquests premis com a reconeixement de treballs i iniciatives que ofereixen un retorn a la ciutat. Hi ha diverses categories entre premis artístics, de recerca i de compromís social.

La convocatòria acostuma a obrir-se al mes de maig – juny.

SARTC – SUPERMERCAT D’ART DE L’ANOIA

El SARTC és un espai d’exposició i venda d’art que es celebra al voltant de Nadal a l’Ateneu Igualadí.

SALA D’ART JOVE

Organitzat per l’Agència Catalana de la Joventut. Es tracta d’un concurs de projectes d’arts visuals per a menors de 30 anys. Hi ha diverses convocatòries com: arts visuals, projectes de creació, projectes d’investigació, projectes d’edició, d’educació, etc.

La convocatòria acostuma a obrir-se al mes de setembre.

CONCURS DE PESSEBRES D’IGUALADA

Organitzat pels veïns i veïnes del barri Santa Caterina amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i l’IMC. El concurs està obert a tothom qui resideixi a Igualada.

S’estableixen quatre categories: infantil (fins a 12 anys), populars (majors de 12), grup infantil i grup adults.

La convocatòria acostuma a obrir-se al mes de novembre.

CONCURS DE PREGONS I COMPARSES

Impulsat per l’Institut Municipal de Cultura de l’Ajuntament, són els premis a les millors comparses i pregons del Carnestoltes.

PREMIS A LES MILLORS INICIATIVES EMPRESARIALS

Organitzat per la Diputació de Barcelona, tenen com a objectiu premiar la creació i el desenvolupament de noves activitats empresarials sorgides de l’àmbit local. D’alguna manera, pretén distingir les iniciatives empresarials promogudes per dones i aquelles que aportin una responsabilitat social en les condicions de treball, siguin més respectuoses amb el medi ambient, més innovadores i amb els millors sistemes de gestió de qualitat.

Acostuma a obrir-se la convocatòria al mes de març.

PREMIS DE LA JOVE CAMBRA INTERNACIONAL DE CATALUNYA

La Jove Cambra organitza diversos premis reconeixent l’emprenedoria, la creativitat en els negocis o els joves “sobresortints”.

PREMI JUVENIL EUROPEU CARLEMANY

El convoca el Parlament Europeu i la Fundació del Premi Internacional Carlemany d’Aquisgrà.

L’objectiu és presentar projectes empresos per joves en els quals es fomenti l’enteniment, es promogui el desenvolupament d’un sentit compartit d’identitat europea i s’ofereixin exemples pràctics d’europeus que convisquin com una sola comunitat.

Poden presentar-s’hi joves d’entre 16 i 30 anys residents a algun dels estats membres de la Unió Europea. Els participants poden presentar sol·licitud individual o en grup.

Hi ha un premi de 5.000 € per al millor projecte, un de 3.000 € per al segon i un de 2.000 € per al tercer.

La convocatòria acostuma a obrir-se al mes d’octubre.

CONCURS DE CÒMIC DE CALLDETENES

Organitzat per l’Ajuntament de Calldetenes, el concurs té dues categories: categoria lliure (majors de 16) i categoria infantil i juvenil (de 8 a 15 anys).

RECULL DE CONCURSOS DE PINTURA A L’ESTAT ESPANYOL


9. BEQUES

PROGRAMA CONNECTA’T – CARNET JOVE

Es tracta de 12 beques amb una dotació econòmica de 5.000 € cada una i una estada a l’entitat col·laboradora:

 • Connecta’t al disseny
 • Connecta’t a les lletres
 • Connecta’t a la ràdio
 • Connecta’t al còmic
 • Connecta’t a la fotografia
 • Connecta’t a l’enginyeria
 • Connecta’t a la informàtica
 • Connecta’t al grafisme
 • Connecta’t a la caracterització
 • Connecta’t a la infografia
 • Connecta’t al muntatge musical
 • Connecta’t al vestuari

La convocatòria acostuma a obrir-se al mes de maig.