Sabies que segons la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals el 55% dels menors LGTB pateixen assetjament escolar?

El grup de joves corresponsals de la Kaserna del curs 2015-2016, format per alumnes de 3r i 4t d’ESO de diversos instituts d’Igualada, conscienciat per aquesta i altres dades va decidir engegar la campanya “Per gustos, culs” amb el lema #estimaladiversitat.

La campanya, que pren el nom de la frase “Per gustos, colors” pretén afavorir la normalització de la diversitat sexual i de gènere i la sensibilització sobre el bullying per motius de LGTBIfòbia.

La sèrie de cartells ha estat dissenyada i realitzada pels mateixos nois i noies. Des d’un punt de vista divertit i tot utilitzant com a elements comuns els aliments, promouen la reflexió i la tolerància vers les diferents tendències i orientacions sexuals. Coincidint amb l’inici de les Figues i Ous 2016, per tal de promoure la salut sexual i afectiva, s’ha inaugurat l’exposició dels cartells a la Kaserna.

 

cartell-kaserna-carn-i-peix       cartell-kaserna-bollos

cartell-kaserna-cogombres_opt       cartell-kaserna-platans_opt

cartell-kaserna-truita

 

Així mateix, la campanya inclou vídeos amb missatges de suport a les persones que pateixen aquest tipus d’assetjament escolar. Fes click a la imatge per a veure’l!

portada-video-2                      portada-ii

Si tu també vols enviar-los missatges de suport a través de la cartellera virtual, pots fer-ho fent click en aquesta imatge:

screen-padlet

 

 

Si pateixes bullying o si saps d’algú que l’estigui patint pots trucar al 116 111, el telèfon de “Infància Respon” on pots contactar de forma gratuïta i anònima els 365 dies l’any. A més a més de poder informar sobre possibles casos d’assetjament als centres educatius també serveix per a detectar el ciberassetjament, la violència de gènere i altres maltractaments o abusos sexuals a infants i adolescents.

També pots enviar comentaris, preguntes, queixes i suggeriments a la bústia de contacte que la Secretaria d’Igualtat ha posat a disposició de la ciutadania. Hi podràs omplir un formulari on, entre d’altres temes, hi podràs exposar fets relacionats amb l’àmbit LGTBI.

A més a més, si estàs interessat/da en la prevenció del bullying en espais de lleure, consulta la pàgina de la Generalitat de Catalunya on podràs trobar-hi nombrosos recursos sobre la violència entre joves, el ciberbullying i els abusos sexuals.

 

I recorda que també pots seguir la campanya a través de les xarxes socials:

@IgualadaJove          /kaserna