Estudiar a l'estranger

1. APRENDRE IDIOMES A L’ESTRANGER

2. PROGRAMES I AJUTS PER A ESTUDIS UNIVERSITARIS

3. ALTRES ESTUDIS

4. BEQUES


1. Aprendre idiomes a l’estranger

Les agències especialitzades i algunes acadèmies solen fer tots els tràmits per anar a estudiar idiomes a l’estranger: contractació del curs, allotjament, assegurança i algunes també s’encarreguen del vol i el transport fins al destí. Tingues en compte que faciliten els tràmits, escurçant el procés, però que cobren una comissió per a aquest servei. Algunes d’aquestes agències combinen la possibilitat d’estudiar i treballar per a poder-te pagar part de les despeses.

Academic Global Network Consultancy (AGNC): promou cursos d’idiomes i altres estudis acadèmics a l’estranger i n’organitza les estades.

Aston Education: gestiona programes per estudiar a l’estranger, estades d’Au-pair i estades a Espanya per aprendre l’anglès.

Easy Idiomes: ofereix programes per estudiar idiomes a l’estranger. Els majors d’edat poden combinar l’estudi amb el treball amb el programa “aprendre treballant”

EF: diferents programes per estudiar idiomes a l’estranger

Eix Estels: ofereix els programes “total immersion teens” per a joves d’entre 12 i 14 anys i el “total immersion young adults” per a joves d’entre 14 i 17.

Rosa dels vents: diferents cursos d’anglès

Fundació Montblancdiferents programes per estudiar anglès

Goethe-Institut: institut d’estudis d’alemany que organitza cursos també a Alemanya.

Interclassdiferents programes per estudiar anglès

International Housediferents programes per estudiar idiomes a l’estranger

Inter-schoolsagència especialitzada en gestionar cursos d’idiomes a l’estranger

Intertravel Work: diferents programes tan individuals com en grups organitzats

London Language Centre: grups d’acompanyament tutoritzats, programes individuals o per a grups d’amics i campaments residencials internacionals

Mundo Idiomas: diferents programes per estudiar idiomes a l’estranger

Sabatica: diferents cursos d’anglès

She Herenciadiferents cursos d’anglès

Travel Workdiferents cursos d’idiomes

Young Life: programes de convivències culturals als Estats Units

 


2. Programes i ajuts per a estudis universitaris

Erasmus+: una de les propostes més populars del programa “Erasmus+” és la de fer una estada d’entre 3 mesos i un any a universitats europees, amb un curs intensiu gratuït per a aprendre i millorar la llengua del país, una dotació econòmica per a les despeses i la convalidació dels estudis al tornar. Per participar-hi, informa-te’n a la teva universitat.

SICUE (Sistema d’Intercanvi entre Centres Universitaris Espanyols): aquest programa ofereix als estudiants la possibilitat de cursar una part dels seus estudis en una universitat diferent a la seva. Per a promoure aquest programa hi ha diverses beques i ajuts, la més popular és la beca Seneca. Per participar-hi, informa-te’n a la teva universitat.

Llistat d’altres ajuts i programes per a estudis universitaris a l’estranger

Servei d’Acompanyament al Reconeixement Universitari: es tracta d’una eina l’objectiu de la qual es basa en informar, orientar i assessorar les persones que es troben en procés de reconeixement de les qualificacions professionals i acadèmiques aconseguides en països estrangers.


3. Altres estudis

Hi ha l’opció d’estudiar el Batxillerat Internacional, que es basa en un currículum d’educació internacional reconegut acadèmicament com l’equivalent del batxillerat espanyol i que, per tant, et permet l’accés a qualsevol universitat espanyola com internacional, sense haver de passar per la prova d’accés a la universitat. Actualment encara hi ha molts pocs centres a Catalunya que ofereixin aquests estudis.

Academic Global Network Consultancy (AGNC): promou cursos d’idiomes i altres estudis acadèmics a l’estranger i n’organitza les estades.

Universia: portal que inclou l’agenda actualitzada dels cursos d’estiu per a joves universitaris

Study Abroad: és una pàgina molt pràctica i entenedora que recull cursos, programes formatius i beques organitzats per temes i per països.

Spain Exchange: ofereix diversos serveis per a facilitar els intercanvis i l’educació internacional arreu del món.

Campus France: Agència francesa que s’encarrega de la promoció de l’ensenyament superior, l’acollida i la mobilitat internacional.

Associació Europea d’estudiants: pots consultar-hi propostes de cursos d’estiu de les universitats europees.


4. Beques

Beques del Ministeri d’Educació: beques per aprendre idiomes a l’estranger. S’hi inclouen cursos subvencionats a diferents països del món per a estudiants de secundària, batxillerat, cicles d’FP o estudis superiors. Fa uns anys que aquestes beques s’anul·len per manca de pressupost, tot i això, sempre van informant de l’estat i de la possibilitat de reobrir-les.

Beques de l’Obra Social “La Caixa”: beques de postgrau per estudiar a diferents països i beques per a estudiar el batxillerat internacional.