Sin título-20

Sin título-1 Sin título-3 Sin título-6 Sin título-5 Sin título-12 Sin título-7

El  projecte de definició participativa dels usos i la gestió d’un nou equipament per a joves neix com a resposta de l’administració local a la demanda de fer ús d’espais municipals per a que el jovent, les entitats juvenils i les entitats que duen a terme projectes per a joves puguin desenvolupar les seves activitats. Davant d’aquesta necessitat, el Departament de joventut, i conseqüentment l’Ajuntament d’Igualada, van fer la proposta d’adequar l’espai de Cal Badia, on en aquell moment vivien una colònia de gats, perquè fos un nou espai, punt de trobada, intercanvi i debat per als joves de la ciutat.

Al 2015 es va iniciar un procés participatiu, dinamitzat per la cooperativa d’arquitectes LaCol i amb el suport de LaHidra , per tal de poder crear un document de treball entorn les possibilitats de gestió i usos de l’espai de Cal Badia. En aquest procés hi van participar un total de 113 persones, algunes a nivell individual i d’altres en representació d’entitats.

Un dels objectius principals en finalitzar el procés participatiu va ser la creació del grup motor de joves que, amb el suport de la dinamitzadora de participació de l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de joventut, continués treballant en la definició de l’espai de Cal Badia. Degut a l’endarreriment en el procés de rehabilitació de l’edifici i l’adequació d’aquest d’acord a les normatives vigents, el grup motor es va anant dissolent.

Actualment, el procés de rehabilitació de l’espai està gairebé finalitzat i en breu es tornarà a reprendre el procés participatiu per tal de redescobrir l’espai de Cal Badia i transformar-lo d’acord a les necessitats i demandes reals del jovent de la ciutat.

En el següent document trobaràs tota la informació sobre el primer procés participatiu que es va dur a terme al 2015 i les propostes que es van realitzar ⬇