El passat dissabte dia 9 de setembre a Tàrrega es va celebrar la Fira Tàrrega, on joves de la Mostra Jove van poder assistir a unes obres teatrals. Totes elles van poder parlar amb actors, actrius, guionistes i l’equip directriu. Les propostes teatrals que vam assistir van ser les següents:
- Collective Matter – Svalholm. Espectacle site-specific de dansa, escultura i cant en directe on el públic és conduït a per diferents espais de la ciutat que dialoguen amb referents històrics i culturals, creant un marc espai-temps que uneix passat, present i futur.
- Wazo – Compagnie 1+(1+1). Espectacle de circ on els acròbates-ornitòlegs representen diversos ocells amb fortes personalitats. A través de la seva actuació, qüestionen la vida, els comportaments, les interaccions i els somnis de l’ésser humà, convidant el públic a reflexionar si volen ser espectadors o protagonistes de la seva pròpia volada.
- HoHiHu. L’Horrible Història de la Humanitat – Farrés Borthers i Cia. Primera peça de carrer de Farrés Brothers, dirigida per Marta Sitjà, que aborda la història de la humanitat des de l’humor, única arma que pot canviar alguna cosa.
- Altsasu – La Dramática Errante. Espectacle de ficció a partir dels fets del cas Altsasu. La matinada del 15 d’octubre de 2016, a les portes del bar Koxka d’Altsasu (Navarra), es produeix una baralla entre diversos veïns del poble, dos agents de la Guardia Civil i les seves parelles. En menys de 24 hores Altsasu es converteix en un plató de televisió i el cas en un assumpte d’estat.
- Ramat Simfònic – Moon Ribas i Quim Giron. Paseo inmersivo que invita al público a formar parte de un rebaño humano y a deambular provisto de un cencerro electrónico, en una ceremonia sonora que propicia distintas coreografías y constelaciones humanas. Un espacio de diálogo que confronta la animalidad con el ser humano y que, a través del movimiento, la música y el circo quiere aflorar las conexiones artísticas que nos unen.
- Orelles – Marga Socias. Un espectacle-concert de carrer on una caravana es converteix en una capsa de música, presentant-se com un procés d’investigació participatiu. Amb humor i ironia, la peça es transforma en un joc que fa reflexionar sobre la forma d’escoltar i ser escoltats.
Va ser tot un èxit tan per la participació com també per les obres que van assistir les joves. Gran proposta de la ciutat Urgellenca.