NOU PROJECTE DE MASOVERIA URBANA A IGUALADA

Un cop finalitzat el primer projecte pilot de masoveria urbana d’Igualada, l’Ajuntament d’Igualada ha llançat una nova convocatòria del projecte de rehabilitació d’habitatges en desús mitjançant masoveria urbana. El projecte “Obrint Portes” té com a objectiu l’augment del parc d’habitatge assequible per persones joves a la ciutat a partir de la rehabilitació d’habitatges en desús mitjançant masoveria urbana.

-QUI IMPULSA EL PROJECTE “OBRINT PORTES”?

El projecte l’encapçalen l’Ajuntament d’Igualada i la cooperativa Obrint Portes. Obrint Portes SCCL és una entitat que neix amb l’objectiu de promoure el dret a un habitatge digne i assequible. Per dur-ho a terme, realitzem projectes de masoveria urbana en clau social amb persones amb dificultats d’accés a l’habitatge.

– QUÈ ÉS LA MASOVERIA URBANA?
Consisteix en un acord entre una part propietària d’una habitatge que requereix d’unes rehabilitacions per ser habitable i una part masovera, les quals convenen una carència de lloguer a canvi de realitzar un seguit de millores a l’immoble. És a dir, una persona masovera realitza o col·labora en les rehabilitacions necessàries en un habitatge a canvi d’uns mesos sense pagar el lloguer de l’habitatge.

D’aquesta manera es posa en contacte propietaris d’immobles que requereixen de rehabilitacions amb persones que necessiten un habitatge i tenen els coneixements i el temps per fer les reformes.

– QUINS REQUISITS HA DE COMPLIR LA PERSONA MASOVERA?

  • Tenir entre 18 i 35 anys.
  • Ser  resident a Igualada. 📍
  • No ser propietàri/a ni titular d’un dret real d’ús o gaudi de cap altre habitatge.🏭
  • Tenir necessitat d’un habitatge digne i assequible. Per formar part del projecte caldrà estar inscrit a la Borsa d’Habitatge de l’Ajuntament d’Igualada📝
  • El lloguer no podrà  representar més del 30% dels ingressos.💵

-QUINES TASQUES REALITZARÀ LA PERSONA MASOVERA?🔩🪚
La persona masovera és l’encarregada de realitzar les rehabilitacions de la seva futura llar a canvi d’uns mesos de carència de lloguer. Les rehabilitacions sempre tenen l’acompanyament d’un professional, que et formarà i acompanyarà durant tot el procés.

Algunes de les tasques que aprendràs i duràs a terme seran: enrajolat de parets i terres, instal·lació de plaques de cartró-guix, reparació de parets i sostres en mal estat, pintura, substitució d’aixetes i tasques senzilles de llauneria, instal·lació de llums, interruptors i endolls, instal·lació de parquet, etc. Hi haurà tasques que per normativa i dificultat tècnica seran duta a terme exclusivament per professionals.

UN COP REHABILITAT, QUINES CONDICIONS D’ARRENDAMENT TINDRÀ L’HABITATGE?📖
El projecte promociona l’habitatge digne i assequible. Així doncs, un cop s’acabin les rehabilitacions gaudiràs d’una carència de lloguer segons les hores invertides. Després d’aquesta carència, on només et faràs càrrec dels subministraments (llum, aigua, gas, etc.), el lloguer serà assequible durant els 5 anys de durada del contracte, amb possibilitat de ser renovat.

– QUIN ÉS EL FUNCIONAMENT DEL PROCÉS SELECTIU?
Si estàs interessada en formar part del projecte de masoveria urbana “Obrint Portes”, hauràs d’omplir la sol·licitud d’inscripció al projecte. En cas de tenir el perfil que cerquem, contactarem amb tu per fer-te una entrevista per conèixer-te una mica més i que coneguis el projecte. D’aquestes entrevistes sortiran les persones participants que esdevindran masoveres.

– QUAN ESTÀ PREVIST QUE S’INICIÏ EL PROJECTE?✅🔜
Està previst que cap a finals del mes de juny s’hagi escollit l’habitatge a rehabilitar i que durant el mes de setembre tinguem seleccionades les persones masoveres. Així doncs es preveu iniciar les rehabilitacions a l’habitatge al novembre de 2023. Tot i que dependrà de cada habitatge, es preveu que les rehabilitacions tinguin una durada aproximada d’entre 8 i 10 mesos.

– CONTACTE🖥️📧
En cas d’estar interessat/da en formar part del projecte com a masovera, posa’t en contacte amb nosaltres mitjançant el correu masoveriaurbanaigualada@gmail.cat