8 de març, Dia Internacional de les Dones

Tot i haver fet notables progressos i tenir reconeixement formal de la igualtat de dones i homes, podem detectar que en la pràctica, persisteixen desigualtats polítiques, econòmiques, socials i culturals. Aquestes desigualtats són el resultat de les estructures socials fonamentades en nombrosos estereotips presents en la família, l’educació, la cultura, els mitjans de comunicació, el món laboral, l’organització social, etc.

Per tal d’establir un marc de relacions igualitàries, equitatives i justes, el moviment feminista pretén transformar el marc de relacions desiguals i eliminar les relacions de dominància i poder que històricament s’han adjudicat els homes emparats per la cultura patriarcal.

Per tal de seguir posant de manifest la importància de fer efectiva aquesta igualtat i eliminar la discriminació per motius de gènere, la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena cada any coordina i edita l’agenda d’actes organitzats des del món associatiu, les organitzacions populars i els consistoris de la conca en motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Per a més informació i consultar l’agenda d’actes, fes clic a la imatge:

 8 març cartell